Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За сега оставам на вариянта да си взема нов синхронизатор....ако някой знае горе доло цена на синхронизатора нека каже.
    Поздрави

Comment

Така или иначе кутията ще се отваря. Виж първо какво й е, пък тогава мисли. Аз взех втора употреба, понеже имах проблеми и със задна и първа.
      Но наистина, ако се окаже само синхронизатора, провери си за цена за нов.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Едно бързо включване и от мен. Сори, че пиша в тая тема ама да не отварям нова. Та проблема е следния вчера спрях на червено, светва зелено, първа газ - чува се щрак отпред и колата остана на първа и нема включване на друга предавка.
        Днес отворих кутията и ако не се лъжа, това което видях е синхронизатора на първа скорост стои в предно положение зацепено към големите зъбчатки, а това дето трябва да го върна назад си се движи свободно без синхронизатора да се движи. Въпросът ми е мога ли по някакъв начин да го върна тоя синхронизатор обратно тоя gear hub на място както съм отворил картера на кутията или ще трябва да я свалям цялата и да го правя(ако изобщо е възможно)?
        Искрени благодарности на Лисан за оказаната помощ по телефона(досадих му на човека), а колата е същата от подписа.
        Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
        Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
        Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

За да не правя нова тема ще попитам тук: Как се сваля скоростна кутия от 146 1.3 boxer , задължителен ли е канал и т.н. ?
          Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Първоначално публикувано от alfapz Покажи съобщение
            За да не правя нова тема ще попитам тук: Как се сваля скоростна кутия от 146 1.3 boxer , задължителен ли е канал и т.н. ?
            Най-малко канал е нужен!Освен това маслен крик и едно бичме, с което да подпреш мотора.Бичмето се слага на крика и с него плавно спускаш мотора на долу, та да излезе кутията.Кутията се сваля,като свалиш задния и предния тампон и отвиеш болтовете на вътрешните карета и кожуха на съединителя.За да направиш това, трябва да свалиш и всмукателния коектор,защото не можеш да откачиш стартера.
            Успех!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
            X